45. nap – A tésztákkal mindig lehet újítani

Nem tagadható, hogy egyre nehezebben viseljük a térben, társaságban szűkös körülményeinket. Be kell vallani, az olvasás, a Tv nézés is egyfajta monotonitást jelent. A változatosságot szinte csak a főzésben lehet találni, ebben még meg tudjuk valósítani, hogy mindennap valami más, valami új történjen. És nem kell hozzá sok minden, ha körülnézünk a konyhában, rájöhetünk, hogy van, amiből még újnak is mondható fogásokat készíthetünk. Például száraz tészta, felvágott, sonka, főtt tarja, esetleg húsos füstölt szalonna, külön-külön vagy akár vegyesen. Lehet belőle olaszos penne,  ami rendkívül hasonlít a mi sonkás kockánkra, de így, zöldfűszeres mártásban megsütve, mégiscsak újnak, csábítóbbnak hat. Nem baj, ha nincs sokféle zöldfűszerünk, szárítottakkal is helyettesíthetjük, ha van hozzá friss petrezselymünk. A penne helyett rövid csőtészta is jó hozzá, de „vészhelyzetben” még az összetördelt makaróni is megteszi. A receptje itt található.