Zacskós csirke vele sült zöldséggel

Az előkészítésen, fűszerezésen kívül nincs vele dolog. Extra zsiradék, és víz sem kell hozzá, a sütés végére így is bőséges pecsenyelé keletkezik alatta, aminek nagy része a pirítás közben   finom pecsenyeszafttá sűrűsödik.  A zöldségeket ízlésünk szerint válogatjuk össze hozzá. A nagyétkűek köretnek főzhetnek hozzá rizst.  

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2-3 csirkecomb
  • só, őrölt bors, majoránna
  • olaj
  • 3 közepes burgonya
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • fél fej karalábé
  • negyed zellergumó
  • 1 alma

A csirkecombokat mossuk, és sóval, borssal, majoránnával alaposan bedörzsöljük, félretesszük, amíg a zöldségeket megtisztítjuk.  A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét meghámozzuk, majd ujjnyi hosszú  és vastagságú  darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, elnegyedeljük, az almát négyfelé vágjuk, és magházát eltávolítjuk.  A csirkecombokat olajjal lekenjük, és a sütőzacskóban fektetjük, a feldarabolt zöldségeket köré rakjuk, jól megsózzuk, és a zacskó száját a hozzá mellékelt zárószalaggal összekötözzük.  Majd tepsibe, vagy olyan grillrácsra fektetjük, ami alatt tepsi van, és néhány helyen hústűvel megszurkáljuk, hogy a sütés közben a keletkező gőz, szét ne vesse a zacskót. Sütőbe toljuk, és 180 °C-on bő 1 órán át sütjük. Ezután, a zacskó tetejét felvágjuk, széthúzzuk, és a húst meg a zöldséget hagyjuk megpirulni. Az alatta keletező pecsenyelével meg is locsolhatjuk, de óvatosan kell mozgatni, mert a zacskó könnyen szakad, ilyenkor jó, ha tepsi van alatta.