17.-18. nap – A mi mesésen jó bejglink

Bevallom, most egy kis csalás van a dologban, merthogy ezt a mi bejglinket nem ma, és nem is én  készítettem. Az érdem a nővéremé, aki sütette, és az édesanyánké, akitől a recept származik, minek nyomán immár generációk óta változatlanul készül nálunk a karácsonyi és húsvéti bejgli. A mi mesés, semmivel sem pótolható ünnepi süteményünk. Szóval már régen készültünk rá, hogy képpel és recepttel megörökítsük ezt a családi kincset. Csak vártam a méltó alkalmat, hogy közhírré tétessem. Úgy gondolom, ez a pillanat most elérkezett, mert karantén ide-oda, biztosan sokan belefognak a süteménysütésbe. Hátha valakinek kedve támad a mi receptünket kipróbálni. Sok évtizedes garancia van rajta, csak az alapanyagok minőségére kell ügyelni, amin sok múlik.  Meg kell hozzá idő és türelem, és az eredményben vetett hit. Mint mindenhez. Itt a receptje.