32. nap – Húskedvelőknek gombás hús illúziókkal

Ha őszinte akarok lenni, akkor bevallom, hogy ezt a gombamártásos húst sertés szűzpecsenyéből illene elkészíteni. De a sertésszűz ritka, drága hús, ezért, némi lelkifurdalás kíséretében, általában karajjal váltjuk ki. Ebből következően az elkészítése is bonyolultabb, mert a sertésszűz pillanatok alatt megpuhul, a karajjal többet kell bíbelődni. Fontos azonban, hogy mindig vajpuhára pároljuk, mert a tejszínes gombás mártásban megbújó pecsenye illúziója csak így lesz teljes. Fentiekből következik, hogy ez egy ünnepi étel, amihez párolt rizst szoktuk kínálni, de mostanában már kísérletezek a kölessel is, ami ízben tökéletesen illik hozzá, a sárga színe meg jól is áll a fehér mártásos fogásnak. A színekről még annyit, hogy ha lehet, pláne ilyenkor a tavasz elején, friss zöldpetrezselyemmel díszítsük, nekem sajnos most csak szárított állt a rendelkezésemre. Nem az igazi. De a fogás valódi receptje itt olvasható.