31.nap – Mindent bele, francia zöldség krémleves szabadon

Már nem tudom hol találkoztam ezzel a levessel először, de azt határozottan tudom, hogy francia eredetű volt. A lényege, hogy mindenféle idényzöldséget összefőztek egy nagy lábosban sóval, borssal, majd turmixolták, és a végül egy diónyi vajat dobtak bele, amitől szép selymes lett.  Az íze és a színe arra a zöldségre hajazott, amiből a legtöbb volt benne. Sűrű volt és krémes, anélkül, hogy bármiféle kötőanyag liszt, vagy kukoricakeményítő került volna bele. Ennél jobb ötlet most, a karantén és a háziasszonyi leleményesség kifáradásának második hónapjában, nem jöhetett volna. Pirított zsemlekocka azért kell bele. Nálunk télen, nyáron rendszeresen szerepel az étlapon, szeretjük, a család hölgytagjai pedig kifejezetten hálásak a csekély kalóriatartalmáért. A receptje itt olvasható.