Kukoricás csípős csirke
Csirkecombot kukoricával párosítani szerencsés választás. Ráadásul most amikor frissen is kapható. A gyerekek biztosan kedvelik, a felnőtteknek pedig csípős formában készíthetjük el. Kompromisszumos megoldás, ha a „bundát” natúr paprikakrémmel fűszerezzük, viszont a tálaláskor csípős ketchupot is teszünk az asztalra, azoknak, akik kedvelik az erős ízeket. A maradék tésztából sütött palacsinta pedig mindenkinek ízleni fog. Az Infórádió adásában elhangzott recepteket a TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el, de a keresőbe beírva jobbnál-jobb csirkecomb fogásokat találhatnak.
Kukoricás csípős csirke
Hozzávalók
- 4-5 csirkecomb
- só
a tésztához:
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- őrölt bors
- 1 kiskanál paprikakrém
- 2 evőkanál olaj
- 15 dkg liszt
- 10 dkg morzsolt főtt kukorica (konzerv is kehet)
a sütéshez: olaj
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, le is húzhatja. A húst besózzuk, majd félretesszük. A tésztához a tojást felverjük, a tejet beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A paprikakrémet és az olajat belekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A kukoricát villával egy kissé összetörjük, és a tésztába keverjük. A csirkedarabokat először lisztbe, majd a kukoricás tésztába forgatjuk. Végül forró, bő olajban, de kis lángon, mindkét oldalukat arany barnára sütjük. Papírtörlőre szedve a fölösleges olajat leitatjuk róluk, és a combokat melegen tartjuk. A maradék kukoricás tésztához még egy kevés lisztet és tejet keverünk, és négy palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor a csirkecombokat a palacsintákra rakosgatjuk, ez lesz egyben a köretük is.
Elkészítési ideje: 50 perc
Tipp
- A konzervekben több kukorica van, mint a bundázáshoz szükséges 10 deka, ezért a maradékot egy kevés vajon megforgatva és petrezselyemmel bőven megszórva mellészórhatjuk, de akár meg is duplázhatjuk.
- Ketchupot feltétlen kínáljunk hozzá, hogy jobban csússzon. Ebből az elkészítési módhoz illő, csípős vagy normál változatot kínáljuk.