Csirkecomb majdnem Kentucky módra
Ennek a rántott csirkecomb ízének a titka a sokféle fűszerben van. Az alábbi „bundájában” a megadottakon kívül 2 gerezd zúzott fokhagyma, fél csokor apróra vágott zöldpetrezselyem, 1-1 kiskanál szárított kakukkfű, tárkony és borsikafű van. A kényelmesebbek eleve valamilyen fűszerezett kukoricapelyhet vehetnek, így nem kell bajlódniuk az ízesítéssel. Lesz amilyen lesz…
Hozzávalók (4 személyre):
• 8 csirke alsócomb
• kiskanál só
• 1 mokkáskanál őrölt bors
• 1 kis kanál pirospaprika
a bundázáshoz:
• 15 dkg natúr kukoricapehely
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 1 mokkáskanál só
• mokkáskanál őrölt bors és pirospaprika
• 8 -10 dkg liszt
• tojás
a sütéshez: bőven olaj
A csirkecombokat lebőrözzük, majd a sóval, a borssal meg a pirospaprikával bedörzsöljük. A kukoricapelyhet tiszta konyharuhába csomagolva húsverő kalapáccsal finomra törjük. Utána a morzsával, a sóval, az őrölt borssal meg a pirospaprikával összekeverjük. (Ekkor adjuk hozzá a kedvünk szerint összeválogatott fűszereket.) A csirkecombokat lisztbe, fölvert tojásba meg a fűszeres kukoricapehelybe forgatjuk, végül közepesen forró olajban megsütjük, ahogyan a hagyományos rántott csirkét szokás (egyik oldalát fedő alatt, megfordítás után már fedő nélkül).
Tipp:
• Szárított, por alakú és zöldfűszerek közül még curry por, Cayenne bors is kerülhet a „bundába”
• A friss fűszerek közül még egy kiskanál apróra vágott metélőhagyma is mehet bele