16. nap – Tormás csirke, kettő az egyben

Régen nem ejtettem szót a csirkéről, pedig az a legelérhetőbb húsféle, mármint a vásárlás szempontjából.  Akinek pedig, mint nekem is, van a mélyhűtőjében, annak a legkényelmesebb is. Elég csak kivenni a kívánt darabokat, és megsütni. De amennyire probléma mentes étel a sült csirke, annyira unalmas is. Nézegettem, hogy hogyan lehetne a mára szánt csirkét izgalmasabbá tenni. Így találtam a tormás csirke receptjére. Ráadásul úgy kezdődik, hogy főzzünk egy átlagos húslevest, és a benne főtt nemesebb részeket  – combokat, mellet – tormamártással varázsoljuk külön fogássá. Leveszöldség van otthon, már a sonka mellé való tormát is jó ideje őrizgetem, biztosan nem fogom az egészet felhasználni a „szűk körű” húsvéti vacsorához. Ez a fogás azért is jó ötlet, mert két napi gondot old meg. Holnap elég a húsleves után valami egyszerű fogást rögtönözni, mára meg itt az újdonságnak számító krémes, tormás csirke, egy kis petrezselyemmel a tetején, hogy vidámabb legyen a látvány. A receptje itt olvasható.