12. nap – Puskás Ferencre és édesanyjának főztjére emlékezünk
A világ legismertebb, legünnepeltebb magyar futballistája, Puskás Ferenc 13 éve távozott közülünk, de csak földi valóságában, mert mi, magyarok, mindnyájan ebben az országban, korra nemre való tekintet nélkül máig nemzeti büszkeségként őrizzük eleven emlékezetünkben. Nincs olyan dolog, amit ne mondtak, írtak, örökítettek volna meg róla a nagyvilágban és idehaza. A legendává vált Puskás Öcsi, ahogy becenevén ismerte az ország, Kispesten nőtt fel, szerényen élő munkáscsaládban, szerető szülők között. Édesanyja minden nap sütött, főzött a családra, és fia szerint nem volt olyan, amit ne ettek volna meg szívesen. Manci néni, így hívta őt mindenki, egy idő után már nemcsak a családra, hanem egy egész foci csapatra, fia csapattársaira is főzött. Abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy édesanyja főztjéről, a csapat és saját kedvenc ételéről Öcsi 1994-ben még személyesen mesélt Lieberman Klára kolléganőmnek, így most mindezt felidézhetjük, és közreadhatjuk. A történetet ide kattintva, az Édesanyám főztje menűpontban találhatják, a legendás tepsis csülök receptjét pedig itt olvashatják.