46.nap – Csirkecomb mindig van kéznél

Amit mindig lehet kapni, és amiből a mélyhűtőben is van minden háztartásban, az a   csirkecomb. Ha csak megsütjük, már akkor is jó, de az elmúlt hetekben többször is terítékre került, és még mindig van belőle, ezért valami változatosság után kutatva jutottam el az alábbi, kicsit mexikói ihletésű készítési módhoz A csirkecombot kukoricával párosítani többszörösen szerencsés választásnak bizonyult. Konzerv kukorica bőven volt otthon (ez is a konyhai „jolly joker”-ek közé tartozik), és köretet sem kellett külön  készíteni hozzá, mert  a bundája  szolgált e célra. Illetve azok a kis palacsinták, amiket a bundázásból maradt tésztából lehet sütni. Ez egy alapvetően csípős étel, de ha valaki nem szereti az erős ízeket, az a „bundát” natúr paprikakrémmel fűszerezheti. A receptje itt elérhető.