28. nap – Köri, amit nem szabad magára hagyni
A köri nálunk nagyon népszerű, különösen csirkéből. Azért kedveljük, mert egzotikus, és mert nagyon egyszerűen elkészíthető, köszönhetően a mindenütt kapható alapfűszerének a curry pornak. Mi körinek mondjuk, de az eredeti helyes kiejtése karri. Ráadásul gyorsan is megfő, közben gyakran kell kevergetni, és ezért nem is tanácsos magára hagyni. Délkelet-Ázsiában, ahonnan származik, nemcsak a különleges fűszerkeveréket nevezik így, hanem a vele ízesített ételeket, sőt azt a cserjét is, amelynek levele szintén a fűszer része. Ott méregerősen szeretik, de nekünk tanácsos megnézni a csomagoláson, hogy milyen erősségű: a „mild”, az enyhe, illetve a “médium”, az enyhén csípős változat a mi íz világunknak a megfelelőbb. Ma, a karantén 28. napján kedvencünket a csirke curryt főztem meg. Receptje itt olvasható