Sárgaborsó szendvicskrém

A sárgaborsó, ha előre beáztatjuk, nagyon könnyen megpuhul.  Az sem baj, ha egyszerre két adagot főzünk belőle, mert jól lefagyasztható, és amikor szükségét érezzük, csak felengedjük, ízesítjük, és máris kész a szendvicsre való krémünk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 csapott kiskanál só
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál hidegen sajtot olaj

A sárgaborsót dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, a citromlével, a pirospaprikával, a fokhagymával és az olajjal simára turmixszoljuk.  Jól záródó edényben, hűtőben több napig eltartható. Kenyérre kenve kínáljuk.