Sárgaborsó szendvicskrém
A sárgaborsó, ha előre beáztatjuk, nagyon könnyen megpuhul. Az sem baj, ha egyszerre két adagot főzünk belőle, mert jól lefagyasztható, és amikor szükségét érezzük, csak felengedjük, ízesítjük, és máris kész a szendvicsre való krémünk.
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 csapott kiskanál só
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kiskanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál hidegen sajtot olaj
A sárgaborsót dupla mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, a citromlével, a pirospaprikával, a fokhagymával és az olajjal simára turmixszoljuk. Jól záródó edényben, hűtőben több napig eltartható. Kenyérre kenve kínáljuk.