26. nap – Sárgaborsó, amit körözöttnek becéznek

Át kell nézni a készleteinket, mert már megjelentek a molyok a konyhában. (Ezek szerint fogalmuk sincs róla, hogy karanténban vagyunk.)  Rászántam az időt, és végignéztem a bab, lencse, borsó felhozatalt , és  láttam, hogy sárgaborsóból van a legtöbb.  Mérlegeltem, hogy mit lenne jó főzni belőle, mert már nem vágytam laktató levesre és főzelékre, viszont eszembe jutott  Kisa Judit dietetikus barátnőm sárgaborsó szendvicskrémje, ami nagyon ízlett, amikor  először megkínált  vele A lényege a főtt,  krémmé turmixszolt  sárgaborsó  szolid  fokhagyma  ízesítéssel, olívaolajjal  és  néhány csepp citrommal  kikeverve, és csak annyi piros paprikával  színezve, hogy egy  igazi magyaros  körözöttre emlékeztessen. Elsőre meg nem mondtam volna, hogy miből készült, még találós kérdésnek is jó. Próbálják ki.  De most, akit érdekel,  itt elolvashatja a receptjét .