26. nap – Sárgaborsó, amit körözöttnek becéznek
Át kell nézni a készleteinket, mert már megjelentek a molyok a konyhában. (Ezek szerint fogalmuk sincs róla, hogy karanténban vagyunk.) Rászántam az időt, és végignéztem a bab, lencse, borsó felhozatalt , és láttam, hogy sárgaborsóból van a legtöbb. Mérlegeltem, hogy mit lenne jó főzni belőle, mert már nem vágytam laktató levesre és főzelékre, viszont eszembe jutott Kisa Judit dietetikus barátnőm sárgaborsó szendvicskrémje, ami nagyon ízlett, amikor először megkínált vele A lényege a főtt, krémmé turmixszolt sárgaborsó szolid fokhagyma ízesítéssel, olívaolajjal és néhány csepp citrommal kikeverve, és csak annyi piros paprikával színezve, hogy egy igazi magyaros körözöttre emlékeztessen. Elsőre meg nem mondtam volna, hogy miből készült, még találós kérdésnek is jó. Próbálják ki. De most, akit érdekel, itt elolvashatja a receptjét .