11. nap – A húsleves második élete

Húslevesből csak nagy adagot érdemes főzni, amibe minden jót beletesz az ember, húst, zöldséget, fűszereket gazdagon.  Karanténban pedig természetesen azt, ami van. Feltételezhetően egy csirkeleveshez való még minden háznál akad. Így volt ez nálam is, tegnap ebédre egy jó kis húslevest főztem, nem is kicsit, merthogy azt, mint mondtam, nem lehet. Így azután maradt belőle. Maradékot enni nem jó, de pazarolni sem. Ez az a helyzet, amikor az ember lánya elgondolkodik a lehetőségeken. Nem is kellett sokáig, hamar „beugrott” a megoldás, valahonnan a múltból, de jókor: a pikáns, tojássárgás tejföllel behabart csirke raguleves, aminek többnyire a maradék húsleves volt a kiindulópontja. A kockákra vágott főtt hús és zöldség a belevaló, a sok petrezselyem meg pár csepp citromlé a korona. Látványra, ízre is nagyszerű volt. A receptje ide kattintva olvasható.