8. nap – Van, amihez alig kell hozzányúlni
Már hosszú ideje abból főzök, amit a karantén előtt beszereztem, és nemhogy nem érzem a lehetőségek beszűkülést, hanem szinte napról napra változatosabb, finom fogások kerülnek a tányéromba. Ma például a nálunk hamis Esterházy néven elhíresült ragu volt soron, amit csak azért nevezett el valaki Esterházynak, mert íze, zamata távolról emlékeztet a neves rostélyoséra. A legolcsóbb marhahús is jó bele, lábszár, tarja, hasaalja, és mindenféle zöldség felhasználható hozzá, de sárgarépa, petrezselyemgyökér, hagyma mindenképp legyen benne. Nekem még volt két fonnyadó zöldpaprikám és némi gombám, és az eltett lecsóból is adtam hozzá két nagykanálnyit ( a maradék holnap kerül terítékre, milyen jó, hogy nyáron sokat tettem el). Igazán finom szaftos lett. Ami pedig a legjobb, hogy elég összerakni, és magától megfő. Nincs vele szinte semmi munka, mi több, tilos főzés ideje alatt hozzányúlni! A receptje ide kattintva elolvasható.