5. nap – A jól bejáratott tejfölben sütés
Úgy tűnik, eddig sikerült jól gazdálkodnom. Kilenc nap után tegnap kellett először egy kis utánpótlást kérnem. Eszter hozta a frissítést, letette az ajtó elé a teli szatyrot, csak be kellett hoznom. Nagyon szép húsokat kaptam, felporcióztam és beraktam a mélyhűtőbe, sokáig fogok gazdálkodni belőlük. Különösen, mert nem vagyok nagy húsimádó. A friss tarjának viszont nem tudtam ellenállni, olyan szép, friss márványozott szeletek lapultak a csomagban, amilyeneket még „ béke időben” is ritkán kapni. A tarja egyszerű és sikeres elkészítésének van egy jól bejáratott módja nálunk, a mustáros tejfölben sütés. Nem valami látványos az eredmény, de annál finomabb, szaftosabb, omlósabb a kész hús. És micsoda illat van a konyhában!! Itt a recept, ha kedvet csináltam volna hozzá.