Egyszerű almás

Háziasszonyok álma a gyorsan egyszerűen elkészíthető, olcsó sütemény. Ez az almás mindenben megfelel ezeknek a követelményeknek. Ráadásul sokáig eláll, az almának köszönhetően nem szárad ki, napokig „rá lehet járni”.  Az alapváltozat is finom, de a dióval megszórt még jobb.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 zacskó (10 g) vaníliás cukor
  • 3 savanykás alma
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 zacskó (12g) sütőpor
  • mokkáskanálnyi fahéj

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ha kell, a levét kissé kinyomkodjuk, majd a tojásos masszába forgatjuk.  A sütőport a lisztbe szórjuk, és az egészet a tésztába szitáljuk.  Fahéjjal megszórjuk, és lazán összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (kb. 23×32 centis) tepsibe simítjuk. 180°C fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 ° C fokon) 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. Megvárjuk, míg kihűl, csak azután vágjuk kockákra.

Elkészítési ideje max.1 óra

Tipp:

  • Még különlegesebb lesz, ha tört mogyoróval vagy mandulával szórjuk meg a tetejét..
  • Ha nem elég savanykás az alma, lereszelés után néhány csepp citromlével keverjük össze.