3. nap – Most megengedethető egy kis hamisítás
Ha nincs lehetőségünk, úgymint sok kosztosunk, sok karalábénk (mert nem vettünk eleget a legutóbbi nagy bevásárláskor, és egyébként sincs szezonja), akkor sem kell lemondanunk a töltött karalábé gasztronómiai élményéről. Csak egy kicsit át kell alakítani a készítési módot. El kell elhagynunk a karalábévájást, és egy merész döntéssel a hagyományosan összeállított tölteléket gombóc formájában belefőzni a csinos hasábokra vágott, vajon párolt karalábéba. Aztán jöhet a habarás, a tetejére a petrezselyem, (ha már nincs friss, megteszi a szárított is), és már kész is vagyunk. Még időt is nyerhetünk így, bár ennek most, karantén idején, nem vagyunk szűkében. Bevallom, ezt az eljárást én karalábészezonban is szoktam alkalmazni, és most nagyon jól jött, hogy eszembe jutott, mert egy embernek bőven elég egy fej, és most ennyi volt itthon, receptje ide kattintva olvasható.