Főzőiskola

Hogyan csináljam ...

ennek a ­dilemmának megoldásában szeretnénk segíteni. A főzéshez nem elég, ugyanis a szükség, a kedv, az érzék, a gyakorlat: tudás is szükséges. A szerencsésebben otthonról hozzák, a többieknek a tanulás útja marad. Főzőiskolánkban lépésről lépesre bemutatjuk az ételkészítés alapfogásait, apróbb és bonyolultabb művelteket, amelyekkel a mindennapi főzés, és az alkalmi vendéglátás feladatait könnyen meg lehet oldani. Nem iskolás módon az alapoktól indulunk, hanem az évszakhoz, ünnepekhez, aktuális helyzetekhez igazodva mutatunk be egy-egy fogást.

A technikai anyagot olykor egy-egy gasztrotörténettel, étel, fűszer, ételkészítési mód eredetének leírásával is tarkítjuk.



ÍGY KÉSZÜL A : PALACSINTA

palacsintacrepA palacsinta a legnépszerűbb, legsokoldalúbb meleg tésztafélénk. Nem magyar találmány, de konyhánk jellemző szereplője. Könnyen, gyorsan és előre elkészíthető, olcsó és számtalan változatban tálalható, édesen és sósan, hétköznap és ünnepi alkalmakkor, minden évszakban megtalálja a helyét. Érdemes megtanulni, nem baj, ha az elsők nem sikerülnek, „gyakorlat teszi a mestert”!

Bővebben...
 

BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ (2. rész)

A nyári jóidő tovább tart és mi folytatjuk útmutatónkat, hogyan és miként grillezzünk a szabadban. Útmutatónk első részét benne néhány alapvetéssel és különböző pácok receptjeivel a Főzőiskola rovatban találhatják meg.

Bővebben...
 

BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ

Nyár van, természetes, hogy nem a konyhában akarjuk tölteni a sütéssel, főzéssel kapcsolatos időt, hanem a családdal, barátokkal, ismerősökkel a szabadban. Legjobb alkalom erre egy kis szabadtéri grillezés, amely ugyan igényel némi beltéri (konyhai) előkészítést de ezt az alábbi útmutató segíségével a legrövidebb időre zsugoríthatjuk. Lássuk hát mit és hogyan csináljunk!

Bővebben...
 

SAJTOS MANYÓ MÓDRA

Édesanyámat hívták Manyónak legközelebbi barátai, de még apám is. Sokat sütött-főzött, sok jó receptje maradt ránk, de így ünnepek táján a bejgli és sajtos sós stangli illata töltötte be a lakást. Nagyon egyszerű, nagyon hálás sós sütemény, nem lehet elrontani, legfeljebb odaégetni. Ezért sütés közben figyelni kell, egy adag akár negyed óra alatt is elkészülhet. Nem szabad a tetejét, megpirítani, szép világosnak kell maradnia. Mondhatni ez egy szőke sütemény.

Bővebben...
 

KÓKUSZOS CSIGA - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

kokuszoscsigaKókuszreszelék mindig kapható, ezért télen, friss gyümölcs híján kiváló süteményízesítő. A kókuszdió a trópusi vidékeken élő kókuszpálma termésének a magja, kemény héja alatt található a fehér bélszövet, amiből készül a reszelék. 10 dekája 604 kalóriát, 5,6 g fehérjét, 6,4 g szénhidrátot, valamint 68 g zsírt tartalmaz, és van benne kalcium, vas, kálium, foszfor, nátrium, magnézium.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 5