Hogyan csináljam ...
…ennek a dilemmának megoldásában szeretnénk segíteni. A főzéshez nem elég, ugyanis a szükség, a kedv, az érzék, a gyakorlat: tudás is szükséges. A szerencsésebben otthonról hozzák, a többieknek a tanulás útja marad. Főzőiskolánkban lépésről lépesre bemutatjuk az ételkészítés alapfogásait, apróbb és bonyolultabb művelteket, amelyekkel a mindennapi főzés, és az alkalmi vendéglátás feladatait könnyen meg lehet oldani. Nem iskolás módon az alapoktól indulunk, hanem az évszakhoz, ünnepekhez, aktuális helyzetekhez igazodva mutatunk be egy-egy fogást.
A technikai anyagot olykor egy-egy gasztrotörténettel, étel, fűszer, ételkészítési mód eredetének leírásával is tarkítjuk.
|
GYAKORLATI TANÁCSOK KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉSHEZ
Akár kezdő, akár haladó a házaiasszony kihívást jelent az, hogy az ünnepre minden be legyen szerezve, a család valamennyi tagja és vendégek a legjobbat kapják mindenből, és magának a háziasszonynak is legyen ideje az ünneplésre, pihenésre.
|
Bővebben...
|
|
GYÍMESI CSÁNGÓK KENYERE
A gyímesiek krumplis kenyere kívülről étvágygerjesztő, belül lyukacsos, ruganyos, ízes, s ezt a tulajdonságát egy héten át megőrzi. Nem hasonlít a hazai, könnyű fehér kenyérre. Még apró krumpli darabkák is látszanak benne, nagyot lehet bele harapni, „teste” van, de nem nehéz. A festői gyimesi hegyek között, fekvő Muhos patakán, ahová nem vezet már csak földút, és a lovak és terepjárók is nehezen jutnak fel Bodor Erzsike meg is mutatta, hogyan készíti el az asszonyokkal. Itt még természetesen kemencében sütik a kenyeret, egyszerre egy egész hétre valót, és mindig ezt a krumplisat. Fel nem cserélnék semmivel.
|
Bővebben...
|
LÉPÉSRŐL LÉPESRE: KAKAÓS CSIGA
Nincs gyerek, aki ne rajongna a kakaós csigáért. A boltokban kapható ínycsiklandó kakaós sütemény ára elég nagy, igaz a mérete is, ami viszont nem biztos, hogy előny. A gyerekeknek egyszerre sok, és a széleit, ahová nem jutott elég töltelék, nem rágcsálják el szívesen. (Még mi a felnőttek is csak azért esszük meg, mert sajnáljuk kidobni.) Éppen ezért célszerűbb, kiadósabb és olcsóbb otthon sütni egy nagy tepsi kakaós csigát, annyi töltelékkel és olyan méretben, ahogy nekünk tetszik.
|
Bővebben...
|
|
ALMÁS GYÜMÖLCSKENYÉR
Gazdag almatermésünkből nemcsak enni, hanem sütni-főzni is érdemes idén. Használjuk ki a lehetőséget, és minél több receptet próbáljunk ki. Nem is hinnénk mennyi van. Ígérjük, olvasóink segítségére leszünk, és tavaszig itt a honlapon rendszeresen közreadunk egyet-egyet. A mai gyümölcskenyér olcsó, kiadós, sokáig eláll, és nem túl bonyolult, akár kezdők is megpróbálkozhatnak vele!
|
Bővebben...
|
HOGYAN TISZTÍTJUK A CSILLAGTÖKÖT?
Csillagtök kemény héját nehéz levágni, függetlenül attól, hogy milyen méretű a termés, a nagyobbakat még kézbe fogni is nehéz. Ezért egyszerűbb először félbe vágni, és azután úgy szeletelni, darabolni, ahogy majd a felhasználása megkívánja.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
|
1. oldal / 5 |