Főzőiskola

Hogyan csináljam ...

ennek a ­dilemmának megoldásában szeretnénk segíteni. A főzéshez nem elég, ugyanis a szükség, a kedv, az érzék, a gyakorlat: tudás is szükséges. A szerencsésebben otthonról hozzák, a többieknek a tanulás útja marad. Főzőiskolánkban lépésről lépesre bemutatjuk az ételkészítés alapfogásait, apróbb és bonyolultabb művelteket, amelyekkel a mindennapi főzés, és az alkalmi vendéglátás feladatait könnyen meg lehet oldani. Nem iskolás módon az alapoktól indulunk, hanem az évszakhoz, ünnepekhez, aktuális helyzetekhez igazodva mutatunk be egy-egy fogást.

A technikai anyagot olykor egy-egy gasztrotörténettel, étel, fűszer, ételkészítési mód eredetének leírásával is tarkítjuk.



GYAKORLATI TANÁCSOK KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉSHEZ

Akár kezdő, akár haladó a házaiasszony kihívást jelent az, hogy az ünnepre minden be legyen szerezve, a család valamennyi tagja és vendégek a legjobbat kapják mindenből, és magának a háziasszonynak is legyen ideje az ünneplésre, pihenésre.

Bővebben...
 

GYÍMESI CSÁNGÓK KENYERE

gyimesikenyerA gyímesiek krumplis kenyere kívülről étvágygerjesztő, belül lyukacsos, ruganyos, ízes, s ezt a tulajdonságát egy héten át megőrzi. Nem hasonlít a hazai, könnyű fehér kenyérre.  Még apró krumpli darabkák is látszanak benne, nagyot lehet bele harapni, „teste” van, de nem nehéz. A festői gyimesi hegyek között, fekvő Muhos patakán, ahová nem vezet már csak földút, és a lovak és terepjárók is nehezen jutnak fe­l ­­Bodor Erzsike meg is mutatta, hogyan készíti el az asszonyokkal. Itt még természetesen kemencében sütik a kenyeret, egyszerre egy egész hétre valót, és mindig ezt a krumplisat. Fel nem cserélnék semmivel.

Bővebben...
 

LÉPÉSRŐL LÉPESRE: KAKAÓS CSIGA

kakoscsigaNincs gyerek, aki ne rajongna a kakaós csigáért. A boltokban kapható ínycsiklandó kakaós sütemény ára elég nagy, igaz a mérete is, ami viszont nem biztos, hogy előny. A gyerekeknek egyszerre sok, és a széleit, ahová nem jutott elég töltelék, nem rágcsálják el szívesen. (Még mi a felnőttek is csak azért esszük meg, mert sajnáljuk kidobni.) Éppen ezért célszerűbb, kiadósabb és olcsóbb otthon sütni egy nagy tepsi kakaós csigát, annyi töltelékkel és olyan méretben, ahogy nekünk tetszik.

Bővebben...
 

ALMÁS GYÜMÖLCSKENYÉR

almasgyumolcskenyerGazdag almatermésünkből  nemcsak enni, hanem sütni-főzni is érdemes idén. Használjuk ki a lehetőséget, és minél több receptet próbáljunk ki. Nem  is hinnénk mennyi van. Ígérjük, olvasóink segítségére leszünk, és tavaszig itt a honlapon rendszeresen közreadunk egyet-egyet. A mai gyümölcskenyér olcsó, kiadós, sokáig eláll, és nem túl bonyolult, akár kezdők is megpróbálkozhatnak vele!

 

Bővebben...
 

HOGYAN TISZTÍTJUK A CSILLAGTÖKÖT?

Csillagtök kemény héját nehéz levágni, függetlenül attól, hogy milyen méretű a termés, a nagyobbakat még kézbe fogni is nehéz. Ezért egyszerűbb először félbe vágni, és azután úgy szeletelni, darabolni, ahogy majd a felhasználása megkívánja.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5