Gondolatok a konyháról

 



INDIÁNER AVAGY SÜTEMÉNY AZ INDIÁN ARTISTÁHOZ

indianerA dúsgazdag magyar főúr, Pállfy Ferdinánd az 1830-as években a bécsi Theater an der Wien főintendása volt, s szívügyének tekintette, hogy a színház mindig a legjobb és legújabb produkciókat tűzze műsorára. Ezért érhető volt, hogy amint értesült róla, hogy egy indián artista Európa-szerte nagy sikert arat, azonnal megpróbálta szerződtetni.

Bővebben...
 

EGYSZEMÉLYES SZEMÉT

 

Volt egy cikk, amelyet a The Financial Times 2010. szeptember 18-19-i hétvégi magazinjában olvastunk: " The Information: Food and drink waste". Az írás gazdasági ügyekkel foglalkozó újsághoz híven száraz tényként közli, hogy Nagy-Britanniában évente 8 millió tonna (!) étel és ital kerül a szemétbe, melyből 5 millió tonna kidobása elkerülhető lenne. Az írás szerint a legtöbb élelmiszer hulladék az egyszemélyes háztartásokban keletkezik, vagy azért, mert többet vűsűrolnak a kelleténél, vagy nagyobb adagokkal számolnak annál, mint amit végül elfogyasztanak.

Bővebben...
 

A FÖRTELMES LÖTTY KARRIERJE

worcestershireSokan csak a Bloody Mary ízesítésére használják, néhányan a hamburgerükre locsolják, pedig a brit konyhaművészet e remeke többet érdemel. Italokat. unalmas leveseket, párolt húsokat tesz ízletesebbé, de a rostonsülteket, baromfipecsenyét és a halakat is élvezetesebbé varázsolja.

Bővebben...
 

MAJDNEM BIRSALMAPÖRKÖLT

Gifts are not fit to pass. This recipe may be from more than one exception. Well, I got one of the Syrian Ahgalka's Hungarian wife, who is a colorful, fun to catch it in achieving this goal that I felt instantly to share with you. There is reason to it. The first season is quince. Second, an incredibly good. The third, a complete unknown relevance comes to food, but a voice that resembles the Hungarian marhapörköltre, without anything in addition to the meat should be added that this poem is characterized by a typical home meal. I know it is impossible, I found it, so I tried it right. No further csigázom interest. Here's an accurate description:

Bővebben...
 

TÉRKÉPEZZÜK FEL CSALÁDUNK FOGYASZTÁSI SZOKÁSAIT

1.1.Egy pár héten keresztül jegyezzük fel (elszántabbak egy füzetbe), mi az ami megmaradt és pocsékba ment a megvásárolt élelmiszerek közül. Ha igazán jó statisztikát akarunk, akkor azt is feljegyezhetjük, hány deka, kiló esetleg liter élelmiszernek mondtunk búcsút. Azt se felejtsük ki ebből, mennyi az az étel, amelyet megfőztünk, de nem fogyasztottunk el és nem is tettünk a mélyhűtőbe. Ha több héten keresztül végezzük megfigyelésünket, kiderülhet az is, hogy vannak bizonyos cikkek, melyek rendszeresen nem kerülnek elfogyasztásra (saját családunkban ilyen a joghurt például).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2