Gondolatok a konyháról

 



ÚJ TANÉV KEZDETÉN

palacsintaÚj tanév kezdetén sok család kerül új kihívások elé is és nem csak tanulmányi szempontból. Sok családban újra kell szervezni azt, ki hol eszik: otthon vagy a menzán, esetleg azzal is szembe kell nézni, hogy a nagyobb gyerekeknek maguknak kell ellátniuk saját magukat, míg a szülők hazaérnek a munkából. Az is előállhat, hogy a legnagyobbak elkerülnek otthonról és önálló háztartást kell elkezdeni vezetni, esetleg minimális konyhai tudással.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: HÚS NÉLKÜL

Nemrégiben, február 4-én volt a rákellenes világnap. Sokan sokhelyen elmondták, hogy a betegség megelőzésében fontos szerepet játszik az, ha minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. A héten kezdődött nagyböjt, melyben a régi szokások szerint tartózkodni kell a hústól, állati eredetű étkektől. Arra gondoltunk, itt a lehetőség, hogy megpróbáljuk: idén, nagyböjtben minél több zöldségből, gyülöcsből készített ételt fogyasszunk és ehhez adjunk segítséget olvasóinknak itt a honlapon. Megfogadtuk, hogy húsvétig csak olyan új recepteket publikálunk, amelyek nem tartalmaznak húst. Próbáljuk meg együtt!

 

A FARSANGI FÁNK HISTÓRIÁJA BÉCSTŐL PÁRIZSIG

A francia változat

marieantoinetteXVI. Lajos neje Marie Antoinette egyszer megunt egy farsangi mulatságot, amit a palotában tartottak, és a komornájának a ruhájában, kvázi álruhában, kiment a nép közé az utcára, ahol szintén farsangot ünnepeltek.

Bővebben...
 

PAVLOVA TORTÁJA

 

pavlovatortaAnna Pavlova neve a balett-táncosok között ma is fogalom, az ínyenceknek pedig egy álomszerű édességet jelent.

Bővebben...
 

A KESERŰ NARANCS ÉDES TÖRTÉNETE

narancslekvartortenetA skótok a narancsdzsemet nagy találmányaik között tartják számon. A XVIII. század derekán egy James Keiller nevű kereskedő megvásárolta egy bajba jutott spanyol hajó egész narancsrakományát, de nem tudta boltjában eladni, annyira keserű volt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2