HOGYAN TISZTÍTJUK A CSILLAGTÖKÖT?Csillagtök kemény héját nehéz levágni, függetlenül attól, hogy milyen méretű a termés, a nagyobbakat még kézbe fogni is nehéz. Ezért egyszerűbb először félbe vágni, és azután úgy szeletelni, darabolni, ahogy majd a felhasználása megkívánja.
1. A csillagtököt félbevágjuk, majd vágott felére állítva a domborulatok mentén felszeleteljük.
2. A szeleteket egy éles kis késsel meghámozzuk. A héjat el kell dobni, mehet a komposztba.
3. A lehéjazott szeletekből a magos belsőt egyetlen kanyarítással kimetsszük, ez is eldobandó.
Tipp: A csillagtökből fél vagy egész ovális szeleteket készíthetünk. Ez utóbbihoz a termést nem vágjuk félbe, hanem először egy hosszabb pengéjű késsel felszeleteljük, majd a fentiek szerint folytatjuk a tisztítást. |