BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ (2. rész)

A nyári jóidő tovább tart és mi folytatjuk útmutatónkat, hogyan és miként grillezzünk a szabadban. Útmutatónk első részét benne néhány alapvetéssel és különböző pácok receptjeivel a Főzőiskola rovatban találhatják meg.

A különböző pácok azért hasznosak, mert a bennük lévő olajtól puhábbak, omlósabbak lesznek a hús- és zöldség rostok, és gazdagabb, zamatosabb lesz az étel.

 

Mediterrán pác II.

5 evőkanálolívaolaj

1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

1 evőkanál apróra vágott kapribogyó

1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél

3 evőkanál fehér borecet

3 evőkanál víz

1 deci narancslé

2 citrom kicsavart leve

sót, őrölt bors

A megadott hozzávalókat egy mély edényben összedolgozzuk, a húsokra kenjük és állni hagyjuk azokat sütésig.

***

 

 

Rozmaringos-fokhagymás pác

1 deci napraforgóolaj

4 ágacska apróra vágott friss rozmaring

4 gerezd zúzott fokhagyma

1 evõkanál mustár

só, őrölt bors

A megadott hozzávalókat összekeverjük és azonnal pácolhatjuk benne a húsokat.

***

 

 

Citromos-borsos pác

6 evőkanálolívaolaj

3 citrom kicsavart leve

1 csokor egész bazsalikomlevele apróra vágva

só, őrölt bors

A hozzávalókat  összekeverjük.  Leginkább különbözõ halak pácolásához ajánljuk.

***