BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ (2. rész)A nyári jóidő tovább tart és mi folytatjuk útmutatónkat, hogyan és miként grillezzünk a szabadban. Útmutatónk első részét benne néhány alapvetéssel és különböző pácok receptjeivel a Főzőiskola rovatban találhatják meg. A különböző pácok azért hasznosak, mert a bennük lévő olajtól puhábbak, omlósabbak lesznek a hús- és zöldség rostok, és gazdagabb, zamatosabb lesz az étel.
Mediterrán pác II.5 evőkanálolívaolaj 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél 3 evőkanál fehér borecet 3 evőkanál víz 1 deci narancslé 2 citrom kicsavart leve sót, őrölt bors A megadott hozzávalókat egy mély edényben összedolgozzuk, a húsokra kenjük és állni hagyjuk azokat sütésig. ***
Rozmaringos-fokhagymás pác1 deci napraforgóolaj 4 ágacska apróra vágott friss rozmaring 4 gerezd zúzott fokhagyma 1 evõkanál mustár só, őrölt bors A megadott hozzávalókat összekeverjük és azonnal pácolhatjuk benne a húsokat. ***
Citromos-borsos pác6 evőkanálolívaolaj 3 citrom kicsavart leve 1 csokor egész bazsalikomlevele apróra vágva só, őrölt bors A hozzávalókat összekeverjük. Leginkább különbözõ halak pácolásához ajánljuk. *** |