Tény, hogy a burgonya nevét a francia Bourgogne tartományról kapta. de eredeti hazája Közép és Dél-Amerika, ahol már több mint kétezer éve termesztik. Hazánkba német protestáns diákok tarisznyájában vándorolt a 17. század derekán, népszeru^vé azonban csak száz évvel késo~bb vált. Ma már el sem tudjuk képzeli életünket nélküle, se télen, se nyáron, ahogy Európa más népei sem. Ebben a kötetben 221 klasszikus és új burgonyás fogás szerepel a levesekto~l a különleges köreteken át a salátákig. Csak rakott burgonyából 24 félét ismerhet meg az olvasó.
Korlátozott számban megrendelheto~ a szerzo~nél Cím: Burgonyából télen-nyáron Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat Megjelent: Első kiadás 1984 Bővített új kiadás 1988 Ételképek: Minarik Gábor |