A hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától értetődő mozdulattal süllyesztjük kosarunkba piacon, és ugyanilyen természetességgel tesszük nyersen, sütve vagy párolva majd minden ételünkbe. Legfeljebb hiánya tűnne fel, de hagymánk van bőven.

A hagymafélék fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre, és számos betegség megelőzésében, leküzdésében segít, mégis többnyire csak ízesítőként használjuk. Pedig, ha meggondoljuk, télen-nyáron valamilyen fajtája mindig kapható, s az sem utolsó szempont, hogy olcsó, és kamránkban sokáig eltartható. A könyv 150 leves, egytálétel, húsos, halas fogás, köret, mártás, saláta, tésztaétel, savanyúság receptjét tartalmazza, melyek vörös-, lila-, gyöngy-, új, póré-, metélő- és fokhagyma felhasználásával készültek. Nem kapható.

Cím: 150 hagymaétel

Kiadó: Szerzői kiadás, a kiadásban közreműködött
az International House Budapest Kisszövetkezet

Megjelent: 1987-ben

Ételképek: Minarik Gábor