TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK + 1

csirkecombrostonMég mindig elég jó idő van ahhoz, hogy grillezni induljunk a szabadba. A leghálásabb, legkönnyebben kezelhető húsféle a roston sütéshez a csirkecomb, csak előre jól be kell pácolni. Ez alkalommal a tárkonyos mediterrán pác kipróbálását javasoljuk.

Az Infórádióban elhangzott recepteket a mellékelt TÁLALÓ linkre kattintva elolvashatják, de a keresőbe beírva számtalan jobbnál jobb csirkecomb receptet találhatnak.

 

 

Roston sült csirkecomb tárkonyos pácban

Hozzávalók:

4-6 csirkecombhoz

a páchoz:

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

1 evőkanál apróra vágott kapribogyó

1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél

3 evőkanál fehér borecet

3 evőkanál víz

1 deci narancslé

2 citrom kicsavart leve

só, frissen őrölt bors

A páchoz valókat előkészítjük és egy tálban jól összekeverjük. A megmosott csirkecombokat beleforgatjuk, és sütésig állni hagyjuk. Minél tovább pácolódnak annál jobban átjárják az ízek a húst, de fél óráig mindenképp hagyjuk benne.

Tipp.

  • Akár a sütést megelőző este is bepácolhatjuk a húsokat.
  • A vendégeket is hívtunk, és nagyon mennyiségű húst sütünk, érdemes többféle pácot kipróbálni, ehhez ötleteket FŐZŐISKOLA cimű menűpontrunkra kattintva a BBQ ABC 1, BBQ ABC 2 címszó alatt találnak.
  • A rostom sütött húsokhoz köretként elég mellette sült zöldféléket: paprikát, paradicsomot, cukkinit, hagymát stb. kínálni. Még minden van bőven.