TÁLALÓBAN: KÖRTE + 1

korteIgaz, az eredeti Waldorf saláta almával készül, de alma szinte egész évben kapható, a körteszezon viszont most tombol. Ezért próbáljuk ki most ennek a klasszikus salátának körtés változatát is.

Még jó meleg napok is ígérkeznek, amikor jól esik egy könnyű kis saláta, akár vendégeket is hívhatunk rá. Az Infórádióban elhangzott recepteket mellékelt a Tálaló linkre kattintva elolvashatják, de a keresőbe beírva számtalan körtés receptet is találnak.

 

 

Körtés Waldorf-saláta

Hozzávalók (8 személyre):

4 szép nem túl érett körte

1citrom

2 szál szárzeller

10 dkg dió

2 dl majonéz

1 dl tejszín

csipetnyi cukor

só ,őrölt bors

1 fej saláta

A körtéket megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kimetsszük, a gyümölcsöt vékonyan fölszeleteljük, és citromlével azonnal meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A szárzellert is megmossuk, hártyáját lehúzzuk, majd ferde csíkokra vágjuk. A diót durvára törjük, de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A majonézt a tejszínnel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral és citromlével pikánsra ízesítjük. A tálaláshoz a salátát leveleleire szedjük, megmossuk és kibélelünk vele nyolc salátástányért. A körteszeleteket legyező alakban az egyik oldalára fektetjük, a diós, zelleres keveréket mellékanalazzuk, végül a majonézes öntettel meglocsoljuk. A félretett diószemekkel díszítve kínáljuk.

Elkészítés ideje: 20 perc

Tipp

  • Ezt a salátát közvetlenül a tálalás előtt állítsuk össze, nem tesz jót neki, ha áll.
  • Természetesen készíthetünk kisebb adagot is, ilyenkor a hozzávalókat értelemszerűen az adagok számához mérten lecsökkentjük
  • A tejszín helyett használhatunk krémjoghurtot is.