TÁLALÓBAN: RECEPTEK SÖRREL + 1

sorbensultcsulokCsülköt sütni mindig aktuális, mindig sikerre számíthatunk vele. Ráadásul egy nagyobbacska már egy hattagú társaságnak is elég. Télen párolt káposztával, savanyúsággal, tavasztól őszig idény zöldségekkel vagy friss salátával tálalhatjuk.

A sör segít az puhulásban, a szaftosságban, az ízek kiteljesedésében. Az Infórádió adásában elhangzott sörös recepteket mellékelt a TÁLALÓ linkre kattintva elolvashatják, de más sörrel készült ételleírást találnak a keresőbe beírva is.

 

 

Sörben sült csülök

Hozzávalók (6 személyre):

1 csülök (kb. 1,5 kg)

1 evőkanál só

3-4 gerezd fokhagyma

őrölt bors

köménymag

1 evőkanál mustár

1 dl olaj

3 dl világos sör

A csülköt alaposan megmossuk, egyik oldalán csontig behasítjuk, a húst a csont körül kissé meg is lazítjuk. Abba a tepsibe fektetjük, amiben majd sütni fogjuk. Kívül-belül besózzuk, a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel és a mustárral bedörzsöljük. Az olajjal és a sörrel megöntözzük, majd lefedve 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük. Sütéskor még 3 deci vizet vagy húslevest öntünk alá, majd alufóliával letakarva közepesen meleg (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, azután a fóliát levesszük róla, és mindkét oldalát, levével gyakran locsolgatva ropogós pirosra sütjük. Többféle párolt zöldség illik hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + pácolás