ALMA, ALMA, ALMA !!! (6)

egyszerualmasHáziasszonyok álma a gyorsan, egyszerűen elkészíthető, olcsó sütemény. Ez az almás mindenben megfelel ezeknek a követelményeknek. Ráadásul sokáig eláll, az almának köszönhetően nem szárad ki, napokig „rájárhat” a család. Már amennyiben marad belőle.

Az alapváltozat is finom, de a dióval megszórt még jobb. Almás recepteket a keresőbe beírva bőven találhatnak.

 

 

 

 

Egyszerű almás

Hozzávalók:

2 tojás

20 dkg porcukor

1 zacskó (10 g) vaníliás cukor

3 savanykás alma

20 dkg finomliszt

1 zacskó (12g) sütőpor

mokkáskanálnyi fahéj

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ha kell, a levét kissé kinyomkodjuk, majd a tojásos masszába forgatjuk.  A sütőport a lisztbe szórjuk és az egészet a tésztába szitáljuk.  Fahéjjal megszórjuk, és lazán összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű (kb. 23x32 centis) tepsibe simítjuk. 180°C fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 ° C fokon) l 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beszűrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

Megvárjuk az, míg kihűl, csak azután vágjuk kockákra.

Elkészítési ideje 1 óra

 

Tipp:

  • Finomabb lesz, ha sütés előtt a tetejére-durvára tört diót szórunk.
  • Még különlegesebb lesz, ha tört mandulával díszítjük.
  • Ha nem sikerül savanykás almát venni hozzá, lereszelés után néhány csepp citromlével keverjük össze.