TÁLALÓBAN: CSIRKECOMB + 1

kukoricascsirkecombCsirkecombot kukoricával párosítani szerencsés választás. A gyerekek biztosan kedvelik, a felnőtteknek pedig csípős formában készíthetjük el. Kompromisszumos megoldás, ha a „bundát” natúr paprikakrémmel fűszerezzük, viszont a tálaláskor csípős ketchupot is teszünk az asztalra, azoknak, akik kedvelik az erős ízeket.

A maradék tésztából sütött palacsinta pedig mindenkinek ízleni fog. Az Inforádió adásában elhangzott recepteket a mellékelt  TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el, de a keresőbe beírva jobbnál-jobb csirkecomb fogásokat találhatnak.

 

 

Csirkecomb kukoricás bundában

Hozzávalók:

4-5 csirkecomb

a tésztához:

1 tojás

1,5 dl tej

őrölt bors

1 kiskanál paprikakrém

2 evőkanál olaj

15 dkg liszt

10 dkg morzsolt főtt vagy konzervkukorica

a sütéshez: olaj

A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, le is húzhatja. A húst besózzuk, majd félretesszük. A tésztához a tojást felverjük, a tejet beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A paprikakrémet és az olajat belekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A kukoricát villával egy kissé összetörjük, és a tésztába keverjük. A csirkedarabokat először lisztbe, majd a kukoricás tésztába forgatjuk. Végül forró, bő olajban, de kis lángon, mindkét oldalát arany barnára sütjük. Papírtörlőre szedve a fölösleges olajat leitatjuk róla és melegen tartjuk. A maradék kukoricás tésztához még egy kevés lisztet és tejet keverünk, és négy palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor a csirkét a palacsintákra rakosgatjuk, ez lesz egyben a köretet.

Elkészítési ideje: 50 perc

 

Tipp

  • A konzervekben több kukorica van, mint a bundázáshoz szükséges 10 deka, ezért a maradékot egy kevés vajon megforgatva és petrezselyemmel bőven megszórva mellészórhatjuk, de  akár meg is duplázhatjuk.
  • Ketchupot  feltétlen kínáljunk hozzá, hogy jobban csússzon. Ebből  az elkészítési módhoz illő, csípős  vagy normál változatot   kínáljuk.