TÁLALÓBAN: EPER + 1

foldieperMindig gond a vendégeket valami újdonsággal meglepni. Eperszezonban természetes, hogy eperben gondolkodunk, de hogy kaviárral is lehet házasítani, az nem jutott volna eszembe, míg osztrák barátnőmtől nem kaptam az ötletet. Ehhez a vendégfogadó falatkához a kissé keményebb eperszemek is megfelelnek.  Fontos, hogy szépen szeletelhetőek legyenek.

A pikáns mustáros alap az eper édességével, a sós kaviárral és a krémes tejszínhabbal egészen varázsos egyveleget alkot, és akkor még nem beszéltünk az ínycsiklandó látványról. Az Inforádióban elhangzott epres recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva elolvashatják, további epres recepteket pedig a keresőbe beírva találhatnak.

 

 

Epres pirítós kaviárral

Hozzávalók (12 darab hoz):

6 szelet magos szendvicskenyér

3 dkg vaj

1 mokkáskanál mustár

12 szem eper

1 dl tejszín

2 dkg fekete kaviár

a díszítéshez:

kaporlevél

A kenyérszeleteket tepsire fektetjük és forró sütőben mindkét oldalukon meg pirítjuk, majd átlósan háromszögekre vágjuk. A puha vajat mustárral habosra keverjük, és a pirítósokra kenjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk, majd fölszeletelve azonmód a pirítósokra rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a kaviár felét beleforgatjuk, és minden szendvicsre halmozunk belőle 1 kiskanálnyit. A maradék kaviárral és kaporlevéllel díszítve tálaljuk.

Elkészítési ideje: 20  perc