HÚSVÉTRA KÉSZÜLVE (2): KRUMPLISALÁTÁK

Számtalan fajtája létezik a krumplisalátának, de mindegyikre igaz, hogy csak salátaburgonyából, alias kiflikrumpliból lesz az igazi. Aki ragaszkodik a hagyományokhoz húsvétra a sima ecetes, hagymás változatát készítse el, aki azonban szeret kísérletezni, annak ezt a kissé mediterrán beütésű szardellás, olívabogyós verziót ajánljuk. A keresőbe beírva bőven lehet válogatni az eddig már meg megjelent krumplisaláta leírásokban. Az Inforádióban elhangzottakat pedig a Tálaló linkre kattintva megtalálhatják.

 

Boros burgonyasaláta

Hozzávalók:

80 dkg burgonya

1 csomó újhagyma

1,5 dl fehérbor

3 evőkanál tárkonyecet

5 szardellafilé

2 dl hidegen préselt olívaolaj

őrölt bors

1 csokor petrezselyem

10 dkg kimagozott olajbogyó (ha lehet, zöld és fekete vegyesen)

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hámozás után karikákra vágjuk. az újhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és egy salátás tálba halmozzuk.  A tárkonyecetet beleöntjük a borba, a szardellafilét hozzáadjuk és merülőmixerrel pépesítjük, majd az olajat is belekeverjük. Az újhagymás burgonyára öntjük és óvatosan, nehogy a burgonyakarikák összetörjenek, egybeforgatjuk. 20 percig pihentetjük, végül olajbogyót is rászórjuk és  fölaprított petrezselyemmel  díszítjük.

Elkészítési ideje: 40 perc