HETI AJÁNLAT: PIRÍTOTT SZÁRNYASCSÍKOK ÉDESKÖMÉNNYEL

piritottszarnyascsikokNyersen is fogyasztható, jellegzetes fűszeres illatú zöldségféle az édeskömény, amit mi magyarok nem  igazán ismerünk, pedig késő tavaszig kapható, és jól helyettesíti az egyre fogyó friss zöldfélék sorát. Az édeskömény gyógyerejét már a rómaiak és görögök is ismerték, csak a gumója 12 féle nyomelemet és 14 féle aminosavat is tartalmaz, nem beszélve arról, hogy ideális testsúlycsökkentő, mert hatására kevesebb hogy zsírmolekula rakódik le a has ,a csípőtájék és a combok zsírszöveteiben.

 

Pirított szárnyascsíkok édesköménnyel

Hozzávalók:

40-40 dkg lebőrözött csirke és pulykamellfilé

1 kiskanál só

1 mokkáskanál őrölt fehér bors

1 dl olívaolaj

2 édeskömény zöldjével együtt

2 dl száraz fehérbor

A kétféle húst egyforma, vékony kisujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, őrölt borssal meghintjük. Az olajat megforrósítjuk, először a pulykahúst kb. 4 percig nagy lángon pirítjuk rajta, majd a csirkét is hozzáadjuk, és még 4 percig sütjük, azután zsírjára pirítjuk. Az édesköményt megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk, zöldjét külön aprítjuk fel. A pirított húsra dobjuk, a borral felöntjük, és lefedve az egészet kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt az édeskömény felaprított zöldjét is hozzáadjuk, de ezzel már éppen csak összeforgatjuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési ideje: 40 perc